Camping De Somerweij | Stalmansweg 11 5712PJ Someren | tel: 06-20310877 | Minicamping De Somerweij, een rustige, kleine camping met ruime plaatsen | Minicamping De Somerweij op facebook | minicamping de somerweij op foto



MINICAMPING DE SOMERWEIJ

 
 
Minicamping De Somerweij is een in Someren gelegen minicamping dichtbij de Strabrechtse Heide.

TIP VAN DE WEEK

Huur een E-chopper!

Minicamping de Somerweij in Winterslaap
Van 1 oktober tot en met 28 maart zijn wij gesloten

Vanaf vrijdag 29 maart zijn wij weer open! In het pinksterweekend en een deel in het hemelvaartsweekend (vrijdag) staan wij helaas helemaal vol. Met Pasen en in de meivakantie hebben wij nog plaats.

Onze camping ligt in een rustig weidegebied, vlak bij de bosgrens van Someren en toch op 5 autominuten van het dorp vandaan. De minicamping heeft 20 ruime plekken voor campers, caravans, vouwwagens en tenten. Achter het kampeerveld ligt omringt met hekwerk een speelweide, met daarnaast een dierenweide met schapen, pony's en konijnen. In het midden van het veld vindt u een zitplek met hangstoelen en een hangmat.

Minicamping de Somerweij is een uitstekende vakantieplek voor mensen die houden van wandelen, fietsen en mountainbiken in prachtige natuurgebieden. Daarnaast zijn er nog vele musea en andere bezienswaardigheden in de buurt.
Het Pelgrimspad 2 etappe 05 ligt halverwege op 1 km afstand van onze camping af. Ook ligt onze camping naast de LF7 Oeverlandroute en de Ronde van Nederland.

Update:
Ook in 2024 zijn we van plan de camping te laten stralen! Neem een kijkje in het fotoalbum projecten.

Someren is een uitgestrekte plattelandsgemeente, gelegen in de stedendriehoek Eindhoven - Helmond - Weert. De gemeente bestaat uit de vier kerkdorpen: Someren-Dorp, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop en biedt prachtige natuurgebieden met volop bossen, vennen en heide. In deze natuurgebieden zijn veel mooie wandelroutes, fietsroutes, mountainbikeroutes, men- en ruiterpaden, GPS routes en een trip- en cooperbaan te vinden. De nabij gelegen natuurparken zijn onder andere De Strabrechtse Heide, Het Keelven (ook wel De Heihorsten genoemd), nationaal park de Grote Peel, De Pan en de Kempen.

Camping de Somerweij ligt tegen het Keelven aan, dicht in de buurt van de Srabrechtse Heide. Wandel, fiets en mountainbikeroutes kunnen zo gemakkelijk vanaf de minicamping gestart worden.

NIEUWS

Nu tot oktober
Agenda van de omgeving

April tot september
Buitenzwembad de Diepsteeckel

29 maart 2024 Camping de Somerweij open!

------------------



 
Minicamping De Somerweij ligt dicht bij de bossen waar onder andere vele fietsroutes te vinden zijn. Camping De Somerweij ligt gelegen in een prachtig bosrijke omgeving, met vele wandelpaden en routes.
 

Mountainbiken, fietsen en wandelen

De gemeente Someren heeft een aantal prachtige gebieden opengesteld voor de sportieve terreinfietser. Er zijn vaste routes voor mountainbikers aangelegd in de natuurgebieden Someren Heide, Boksenberg en Lieropse Heide. De Lieropse Heideroute en de Somerense Heideroute starten op de parkeerplaats aan de Bosrandweg in Someren, zijn beide 25 km lang en bieden mogelijkheid tot afkorting. De mountainbikeroutes geven de mountainbikers leuke singletracks, enkele venijnige korte klimmetjes en paden met los zand gecombineerd met afwisselende natuur en bos, heide en vennen.
Naast de twee routes in Someren, zijn er nog vele andere routes die met behulp van de knooppunten aan elkaar gelust kunnen worden. Camping de Somerweij heeft een aantal van deze routes op de site staan. Klik op het mountainbike plaatje hierboven om deze mountainbikeroutes te vinden.

Ook voor de fietsers ligt de camping op een mooie locatie. Het ligt namelijk langs een LF-route: LF7 Oeverlandroute, een vele knooppuntroutes. Someren en omstreken biedt een variatie aan omgevingen. De Somerweij ligt in een weidelandschap, dicht bij de bossen en de hei. Ook ligt het niet ver van de gezellige dorpjes Someren, Lierop en Asten en steden als Helmond, Eindhoven en Weert.

Minicamping De Somerweij ligt naast het bosgebied Het Keelven. In dit prachtige stuk natuurgebied bevind zich onder andere het Allemanspad, een wandelroute geschikt voor iedereen. Het Allemanspad kent een korte route van 3 km en een lange route van 5 km.
In Someren en omstreken zijn een aantal wandelroutes uitgestippeld. Deze routes zijn met naambordjes aangegeven en zijn verspreid over de gebieden Het Keelven, de Strabrechtse Heide en de Lieropse Heide. De wandelroutes zijn ongeveer 5 - 7 km lang, met mogelijkheid tot verkortingen en verbindingsroutes, en zijn daardoor geschikt voor zowel de beginner als de geoefende wandelaar.
De gemeente Someren beschikt verder over een uitgebreide wandelroutenetwerk. Deze netwerkroutes maken deel uit van een 2400 km groot wandelnetwerk in de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. De wandelroutes zijn met knooppunten verbonden, vergelijkbaar met het fietsroutenetwerk, en biedt de wandelaar keuzevrijheid, flexibiliteit en eenvoud. Wandelfolders en routekaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor of kunnen gedownload worden, zie het wandelingen plaatje hierboven.
 
Minicamping De Somerweij heeft een aantal dieren rondlopen, neem een kijkje op de boerderij Minicamping de Somerweij, opgericht door Wilfred en Saskia in 2015 en geopend in 2016.
 

Somerweij in Someren

Camping de Somerweij ligt op 5 autominuten van het dorp Someren verwijderd. Hier vindt u verschillende supermarkten, diverse winkels, een VVV-kantoor en vele cafe en restaurants. Het dorp heeft een gastvrij en gezellig winkelcentrum met in de even weken een weekmarkt met tal van kraampjes. In de zomerperiode wordt er vaak in de weekenden en avonden evenementen georganiseerd, variërend in rommelmarkten, orkesten en festivals.

In het dorp zijn een aantal fietsroutes en wandelroutes te vinden. Deze laten u de bijzondere plekken en monumenten zien van de dorpen Someren, Someren Heide, Someren Eind en Lierop. Eventueel kunt u deze routes volgen met een gids, die u wat meer over de historie van gemeente Someren kan vertellen.

Net buiten het centrum bevindt zich het buitenzwembad de Diepsteeckel, een heerlijk zwembad voor jong en oud met een groot grasveld ernaast. Het veld en zwembad zijn omringt door hoge bomen, waardoor er op elk moment van de dag wel een plekje schaduw te vinden is. Ideaal voor de warme periodes in het jaar. Er is een klein pierenbadje, en twee grotere baden met glijbaan en duikplanken.



camping de somerweij is aangesloten bij ACSI, klein maar fijn camping de somerweij is aangesloten bij SVR, boerencamping / minicamping camping de somerweij is aangesloten bij Fietsland Nederland Somerweij kun je op vele manieren schrijven: somerwei somerwij zomerwei zomerweij zomerij zomerwij somerweij