Camping Woltas:

  kamperen bij de boer

     in de Achterhoek

toeristenbelasting  2024 € 1,41 


                       Zwarte Cross 2024         

                  VOL

                                                                                                   





Meteen een plaatsje boeken op onze boerderijcamping? Reserveer nu online of neem vrijblijvend contact op!

info@camping-woltas.nl

De camping

Camping Woltas vind je in de Achterhoek in het mooie plaatsje Zieuwent in de hoek Doetinchem, Winterswijk en Ruurlo. De rustige camping biedt 15 ruime standplaatsen van ongeveer 200 m2. Je hebt er alle ruimte om te recreëren en voor de kinderen een extra bijzettentje te plaatsen, campers kunnen ook oprijden. Het middenterrein van het kampeerveld is voor gezamenlijk gebruik van de kampeerders en de kinderen kunnen er spelen en samen ravotten. Camping Woltas is geschikt voor zowel families met kinderen als senioren. De omgeving is gevarieerd en biedt mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Op de camping mogen zowel de kinderen als jijzelf natuurlijk een kijkje nemen bij de boerderijdieren en valt er altijd wel iets te beleven.

Bekijk ook ons appartement/ trekkershut

Sanitair

Het sanitairgebouw bevindt zich in een verbouwde schuur en is naast goed onderhouden tevens verwarmd. In het gebouw bevinden zich drie ruime douchecabines, een familie-/babyroom, wastafels en zowel een wasmachine als een centrifuge. De afwas- en spoelplaats is buiten en is overdekt. Hier kun je met zowel warm als koud stromend water afwassen en groenten spoelen. Bij de spoelbakken is een zitje waar je kunt wachten terwijl je medekampeerders druk aan de afwas zijn en je ondertussen een babbeltje aanknoopt.


Rondom de camping


Boerderij

Op de boerderij kun je melkkoeien en jong vee zien. De kinderen zijn op slag verliefd op de aanwezige dieren zoals pony’s en poezen.

wil je met je paard en wagen op vakantie?, ook dan ben je bij ons welkom.

je paard kan in een weide vrij los lopen.


Meer weten over onze trekkershut of reserveren in de Achterhoek? Neem contact op met Camping Woltas!

Contact

Locatie en omgeving


Middeleeuwse dorpjes, schilderachtige straatjes, gezellige dorpspleinen, hier en daar je hengel uitgooien en wegdromen aan de waterkant. Dit zijn dé ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie en het mooiste ervan is dat je er niet eens voor naar het buitenland moet. De Achterhoek biedt je een ontspannen tijd met veel variatie.

Camping Woltas ligt in Zieuwent, op een steenworp afstand van Lichtenvoorde. De streek staat bekend om de vele zogenoemde kerkenpaden die ontstonden toen ten tijde van de Spaanse bezetting schuilkerken werden opgericht en veel katholieken lange afstanden moesten afleggen om de kerkmis te bezoeken. Vaak ontstonden er dwars door de velden, bossen en weilanden ‘sluiproutes’ die veel korter en sneller waren. Later zijn er wandel- en fietspaden van gemaakt, die je nu de mooiste natuur en idyllische plaatsen laten zien.


Eten en drinken

Vakantie bij een boerderij heeft als groot voordeel dat je er dagelijks heerlijke verse melk kunt kopen. Naast melk wordt er ook eigengemaakte boerenyoghurt verkocht en dagverse eieren zolang de voorraad strekt. ‘Breek de dag, tik een eitje’ is in dit geval een extra lekker eitje; probeer het zelf eens. Bij je caravan of tent heb je mogelijkheden om zelf te kokkerellen en zo af en toe de barbecue aan te steken.

Uiteraard zijn er dagen dat je kiest voor makkelijk en wellicht een kant-en-klaarmaaltijd uit de supermarkt, of je prefereert een afhaalmaaltijd. In Lichtenvoorde is een aantal cafetaria waar je terecht kunt voor een snel patatje en/of een snackmenu; daarnaast heeft Lichtenvoorde diverse restaurants, eetcafés en lunchrooms.

Las een pauze in op een van de vele terrasjes en geniet ten volle van het vakantiegevoel. Bij onder meer Drank- en spijslokaal Markant kun je van diverse koffiesoorten proeven en staan er bijzondere gerechten op het menu. Maar ook bij Grand Café Markt 5 word je verwend met heerlijke lekkernijen.

Heb je zin in een uitgebreidere maaltijd dichter bij Camping Woltas, dan is in het centrum van Zieuwent eetgelegenheid Het Witte Paard, naast de kerk, een mogelijkheid. Je kunt er terecht voor een hartig tussendoortje met een drankje, een gezellige lunch of een gevarieerde maaltijd.


Sport en recreatie


Het kampeerterrein heeft een groot middengedeelte waar zich de speeltuin voor de kinderen bevindt. Schommelen en zandkastelen worden afgewisseld met tegen een bal schoppen, een rondje fietsen, verstoppertje spelen en met z’n allen volleyballen of badmintonnen. Het veld is groot en de mogelijkheden gevarieerd. Camping Woltas heeft een binnen recreatieruimte beschikbaar waar je de aanwezige leesboeken en tijdschriften kunt lezen. Ook zijn er verschillende spelletjes die gebruikt kunnen worden.

Wandelen en fietsen kun je bovendien meer dan uitstekend doen in de omgeving van Camping Woltas. Families met kinderen hebben er tal van mogelijkheden om aantrekkelijke dag uitstapjes te maken. Waaghalzen en iedereen die van een uitdaging houdt kunnen kiezen om een dag te klimmen in het 
Klimbos Achterhoek in Ruurlo of, als het weer in de zomer goed is, ga dan zeker met z’n allen naar Megapret. Het leukste speelpark van de Achterhoek heeft binnen- en buitenspeelgelegenheden. In de zomer is er een verkoelend waterpark waar je samen met de kinderen veel pret kunt beleven.


In het nabijgelegen Ruurlo kun je dwalen door het grootste Heggendoolhof ter wereld; een leuke uitdaging voor jong en oud, waar je bovendien kunt boogschieten. Naast wandelen, fietsen en paardrijden is het mogelijk om samen met de kinderen te gaan zwemmen. Het dichtstbijzijnde binnenbad, met apart buitenpeuterbadje met een zonterras, bevindt zich op 2,5 km van Camping Woltas.

Plattegrond van onze boerderijcamping


Op deze plattegrond is duidelijk te zien hoe het terrein van Camping Woltas eruitziet.


Kamperen bij de boer in Achterhoek? Reserveer meteen online of neem contact op voor meer info.

aankomsttijd tussen 12.00u en 15.00u.,     vertrektijd voor 11.00u.,     andere tijd  in overleg.

wij berekenen 4,25% energie toeslag per boeking

Contact
Share by: